top of page
  • leon.boeye

Parochienieuws De Wegel - HH

Bijgewerkt op: 6 dagen geleden


Geen viering

 in

De Wegel


 


Afscheid van Mick

Twee jaar geleden begon Mick Huybrechts als seminarist zijn stage in onze pastorale éénheid. Op 27 januari gaf diezelfde pastorale éénheid hem een mooie receptie ten afscheid. Mick vertelde in zijn speech hoe dankbaar hij was dat hij zijn stage in P.E. H. Damiaan kon doen. Maar deze dankbaarheid was zeker wederzijds. Ronald had een film gemaakt over Mick met als titel ‘Omgaan met de leegte’ – Over hoe wij als parochies nu zonder hem verder moeten. Want missen zúllen we hem. Zijn spontane nabijheid bij mensen, zijn welbespraaktheid, zijn hulp en wijsheid. In de film kwamen een aantal hoofdrolspelers uit Micks’ leven aan het woord: eerst en vooral zijn moemoe maar ook een boezemvriend, mensen van de Helder van Geest, Zr. Renata. Met een kwinkslag en een lach maar toch ook af en toe heel serieus.

Met lekkere hapjes -tot frietjes met stoofvlees toe- en glaasjes cava, wijn fruitsap of- voor Mick dan- duvel werd ook de inner-lijke mens gesterkt.

Een honderdtal mensen nam zo afscheid van een priester die van vele markten thuis is. We wensen hem van harte heel veel succes in zijn nieuwe opdracht daar in de verre, stille Kempen! Het ga je goed Mick!

 

De film en alle foto’s van het afscheidsfeest zijn terug te vinden op de website van de wegel: www.dewegel.com 

De film is te zien onder ‘video’s’, de foto’s vindt u terug in de galerij.

 

Carina Pichal

103 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page