top of page
  • leon.boeye

Nieuws uit Heilige Familie en Sint Jozef

Bijgewerkt op: 2 dagen geleden
 

VOLLEDIG RESULTAAT OMHALING BROEDERLIJK DELEN IN DON BOSCO

EN MORETUSBURG SAMEN

 

MB en DB samen:                       Euro

     solidaire maaltijd                      405

     koffiestop maaltijd                     25

     eerste omhaling                       285

 

Don Bosco: koffiestop                    63

              2e omhaling                     28

 

Moretusburg: koffiestop                80

                     2e omhaling              66

 

Totaal voor beide parochies     1152

 

Hartelijk dank aan allen die hiertoe bijdroegen en proficiat!

  OKRA DON BOSCO NODIGT UIT

 

OKRA DON BOSCO NODIGT UIT

 

DAGREIS NAAR PAIRI DAIZA

Opgelet! Gaat enkel door bij voldoende belangstelling.

 

Op maandag 27 mei kunnen we met Reizen Lauwers een dagtrip naar Pairi Daiza doen. Prijs: 61€, fooi chauffeur inbegrepen.

Vooraleer te bestellen bij reizen Lauwers, willen we zeker zijn of er voldoende belangstelling is.

Wie interesse heeft, geeft zo snel mogelijk een seintje aan Christine . 0486 05 39 10.

Betalen en definitieve inschrijvingen volgen later.


FEMMA DON BOSCO NODIGT UIT:

 

We gaan terug FIETSEN

Op 9 april komen we samen om 13.00 uur aan de Heihopstraat te Hemiksem. Dan fietsen we naar Reet.  Voor meer info kan je steeds bellen naar Irma 03 887 66 32 of gsm 0447 82 16 76

Verder staat op het programma:

“BEZOEK AAN FORT LIEFKENSHOEK op donderdag 18 april 2024”

 

Meer informatie vindt u in het parochieblad van vorige week.

We vragen om in te schrijven voor deze uitstap ten laatste op 3 april bij Mady tel.: 0497 92 30 49 of bij Chris tel.: 0478 270 480 . Dit is zeer belangrijk zodat we tijdig tafels kunnen reserveren in de brasserie..

 

SPONSORING‘ dwars door de boerenbuiten’in en rond Klein Brabant.

 

Op 27 april nemen Wim Pilate en enkele mensen verbonden aan onze plaatselijke actie, deel aan deze sponsortocht. Wij legden in de kerken briefjes met verwijzing hoe je bij broederlijk delen kan sponsoren. Verschillende van onze parochianen lieten ons weten dat het storten naar broederlijk delen toch wel een hele romslomp was.

Daarom ons voorstel: achteraan in de kerk staat een doos, waarin u het geld dat u wilt besteden kan steken. Er liggen ook envelopjes bij: wilt u graag melden dat u sponsorde, zet u uw naam op de briefomslag en steekt het geld daarbij.

Anders stopt u het geld gewoon in de doos. Wij storten dan door aan Broederlijk Delen.

Hartelijk dank aan allen die onze moedige stappers een hart onder de riem willen steken.

 

Allemaal samen steunen wij hiermee de werking van Broederlijk Delen .   Namens Wim Pilate en

            zijn medestappers!!!


FEMMA MORETUSBURG NODIGT UIT

* Fietsen: elke dinsdag- en donderdagvoormiddag van 9u30 tot 13u00. Vertrek telkens aan de O.L.Vrouwgeboortekerk in het centrum. 

Voor info : Annie Van Zwieten 03/828.37.60

 

* Dames die graag willen deelnemen aan de lessen om gezond je conditie op te krikken en te “bewegen” zijn steeds welkom op maandagavond van 20 tot 21u30 in de sporthal van het St. Agnesinstituut, Kloosterstraat 72.

voor info :Vera Bal 03/830.05.48 of 0476/68.10.09.

 

KWB Moretusburg NODIGT UIT

 

ZATERDAG 25 MEI: GEZINSFIETSTOCHT VAN KWB MORETUSBURG

Op deze dag gaan we nog eens de sportieve toer op… Afspraak om 14u aan het Gildenhuis. We zullen een ritje maken van ongeveer 20 km en we voorzien voor onder-weg een stop voor een drankje.

De prijs per persoon bedraagt € 5.

 

VERSLAGJE KNUTSELNAMIDDAG IN HET KADER VAN DE VASTEN OP ZATERDAG 23/03/2024 in Moretusburg

 

Op zaterdag 23/03 ll. was het weer zover : onze knutselnamiddag vond naar jaarlijkse traditie plaats in de parochie in voorbereiding van het Paasfeest.

Ongeveer 16 kinderen tussen de 4 en 12 jaar kwamen enthousiast mee knutselen. Het thema deze keer was houten paaskippen verven.  Na een korte wegwijs en introductie door Zr. Gerda, vlogen de kinderen enthousiast aan het werk. Ook verscheidene volwassenen vonden het leuk om mee te knutselen of de kleintjes op weg te helpen.

Verschillende kleuren verf kiezen, houten pootjes en paaseieren op de juiste lengte knopen, het verven zelf, drogen, de kip versieren, … Er komt best wel wat kijken vooraleer je een heuse paaskip hebt. Er heerste een gezellige bedrijvigheid en het resultaat mocht er wezen na al die noeste arbeid.

Wat een prachtige, kleurrijke bedoening werd het. Werkelijk een feest voor het oog ! Alle kippen werden tentoongesteld en kregen een ereplaatsje. Intussen geurde het al heerlijk naar verse stokbroden en worstjes. Er werd gesmikkeld en gesmuld van de hotdogs en er was genoeg voor jong en oud.

Vele handen maken licht werk. Gesterkt door het lekkere eten was alles dan ook weer snel opgeruimd. Net op tijd, want het was al omstreeks half 5 : hoog tijd om Guido te verwelkomen die voor de kinderen en geïnteresseerde ouders een bezinning hield in het kader van Palmzondag.

Na afloop kreeg iedereen nog een gewijd palmtakje met gebedje mee naar huis. Uiteraard mochten de kinderen hun zelf geknutselde kip mee naar huis nemen om thuis alles al in Paasstemming te brengen.

Het was weer een geslaagde namiddag, dankzij Zr. Gerda en alle vrijwilligers die steeds mee van de partij zijn om alles mee in goede banen te leiden.

Inge Verherstraeten105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


Post: Blog2_Post
bottom of page