top of page
  • leon.boeye

Nieuws uit Heilige Familie en Sint Jozef

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden












 

EEN GETUIGENIS OVER DE WERELDJONGERENDAGEN

 

Tijdens de vieringen van het weekend van 20 en 21 april zullen twee jongeren die deel-namen aan de wereldjongerendagen een getuigenis geven in de kerken van Moretusburg en Don Bosco, dit ter gelegenheid van roepingenzondag.

Een ideale gelegenheid om even mee te leven met wat dit voor jonge mensen betekent.

Iedereen is van harte welkom

  

Maar neen, alles kwam goed: niet panikeren, zei André, alles komt goed!

 

En het was goed: de jubelende zang van het koor, de aanwezigheid van zo’n 65 aanwezigen (82 met het koor bij!!!), de echte paassfeer (denk alleen maar aan al de brandende kaarsjes in de donkere kerk, om het licht in ons leven te verwelkomen…), de beierende klokken, in en buiten de kerk, heel het liturgische gebeuren: alles samen maakte het tot een feest.

Deze paaswake was echt een van onze topmomenten!!!

 

Eén minpuntje: ik kan geen foto’s tonen, want we hebben momenteel geen foto-graaf in onze kerk.

 

Wie zich aangesproken voelt om foto’s te nemen van speciale gebeurtenissen in onze kerk is van harte welkom! Spreek mij maar gerust aan!

                                             Francine


OKRA DON BOSCO NODIGT UIT

 

OKRA DON BOSCO NODIGT UIT

 

DAGREIS NAAR PAIRI DAIZA

Opgelet! Gaat enkel door bij voldoende belangstelling.

 

Op maandag 27 mei kunnen we met Reizen Lauwers een dagtrip naar Pairi Daiza doen. Prijs: 61€, fooi chauffeur inbegrepen.

Vooraleer te bestellen bij reizen Lauwers, willen we zeker zijn of er voldoende belangstelling is.

Wie interesse heeft, geeft zo snel mogelijk een seintje aan Christine . 0486 05 39 10.

Betalen en definitieve inschrijvingen volgen later.


FEMMA DON BOSCO NODIGT UIT:

 

We gaan terug FIETSEN

Op 9 april komen we samen om 13.00 uur aan de Heihopstraat te Hemiksem. Dan fietsen we naar Reet.  Voor meer info kan je steeds bellen naar Irma 03 887 66 32 of gsm 0447 82 16 76

Verder staat op het programma:

“BEZOEK AAN FORT LIEFKENSHOEK op donderdag 18 april 2024”

 

Meer informatie vindt u in het parochieblad van vorige week.

We vragen om in te schrijven voor deze uitstap ten laatste op 3 april bij Mady tel.: 0497 92 30 49 of bij Chris tel.: 0478 270 480 . Dit is zeer belangrijk zodat we tijdig tafels kunnen reserveren in de brasserie..

 

SPONSORING‘ dwars door de boerenbuiten’in en rond Klein Brabant.

 

Op 27 april nemen Wim Pilate en enkele mensen verbonden aan onze plaatselijke actie, deel aan deze sponsortocht. Wij legden in de kerken briefjes met verwijzing hoe je bij broederlijk delen kan sponsoren. Verschillende van onze parochianen lieten ons weten dat het storten naar broederlijk delen toch wel een hele romslomp was.

Daarom ons voorstel: achteraan in de kerk staat een doos, waarin u het geld dat u wilt besteden kan steken. Er liggen ook envelopjes bij: wilt u graag melden dat u sponsorde, zet u uw naam op de briefomslag en steekt het geld daarbij.

Anders stopt u het geld gewoon in de doos. Wij storten dan door aan Broederlijk Delen.

Hartelijk dank aan allen die onze moedige stappers een hart onder de riem willen steken.

 

Allemaal samen steunen wij hiermee de werking van Broederlijk Delen .   Namens Wim Pilate en

            zijn medestappers!!!






FEMMA MORETUSBURG NODIGT UIT

 

Fietsen: elke dinsdag- en donderdagvoormiddag van 9u30 tot 13u00.  Vertrek telkens aan de O.L.Vrouwgeboortekerk in het centrum.  Vanaf donderdag 2 mei tot half september wordt er ook gefietst op donderdagavond om ook   mensen die nog werken de mogelijkheid te geven om mee te fietsen. Vertrek dan om 19u00 ook aan de kerk van O-L-Vrouw. We fietsen telkens tussen de 25 en 35 km. Soms na afspraak iets meer. Op donderdag 23 mei zouden we een dagtocht doen voor de liefhebbers.  Vertrek om 9u00 aan de kerk. Picknick meebrengen. We fietsen vermoedelijk naar Lier, een tocht van in totaal ongeveer 60 km.Begin september fietsen we een weekend: op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september fietsen we telkens een dagtocht vanuit Hoboken. Verdere details worden later meegedeeld.

Voor info:

Annie Van Zwieten 03/828.37.60

 

Dames die graag willen deelnemen aan de lessen om gezond je conditie op te krikken en te “bewegen” zijn steeds welkom op maandagavond van 20 tot 21u30 in de sporthal van het St. Agnesinstituut, Kloosterstraat 72. Voor info: Vera Bal 03/830.05.48 of 0476/68.10.09.

 

KWB MORETUSBURG

NIET TE VERGETEN ZATERDAG 25 MEI: GEZINSFIETSTOCHT

 

Op deze dag gaan we nog eens de sportieve toer op…

Afspraak om 14u aan het Gildenhuis.

We zullen een ritje maken van ongeveer 20 km en we voorzien onderweg een stop voor een drankje.

De prijs per persoon bedraagt € 5


BIM BAM …….. DE PAASKLOK VAN MORETUSBURG LEGT EIEREN ! 

De coördinatie van wegenwerken zou misschien toch iets beter kunnen in Hoboken ….. dus was het een beetje met een bang hart afwachten of gelovige mensen, voor wie Pasen nog iets meer is dan een verlengd weekend, de weg naar de St. Jozefkerk in Moretusburg wel zouden vinden.

En dat was gelukkig wel het geval: heel veel kinderen en een goed gevulde kerk met volwassenen kwam mee het paas-licht ontsteken, en het water wijden tijdens de paasviering zondag om 10u00.

Klarinet, sax, fluit en cello zorgden voor de frisse ondersteuning van het gelegenheidskoor en de samenzang van de kerk.

En de klokken lieten hun klanken galmen over de daken van Moretusburg (en de wegenwerken ….).

Dit was echt ZALIG, en de paasvreugde was voelbaar voor iedereen. Zelfs de zon deed haar best met een schuchter straaltje.

De nieuwe paaskaars brandt en we hopen dat haar licht mag stralen op elke gelovige die er soms wel eens nood aan heeft.

Op het einde van de viering daalt de paasklok neer uit de hoogte, en Leon hoefde maar aan het touw te trekken en er werd rijkelijk met paaseitjes gestrooid.

Wat moet het nog meer zijn ?

Wij zijn met een heel warm gevoel in het hart naar huis gegaan, en we hopen dat dit warme paasgevoel nog lang mag aanhouden.

Laat je niet afschrikken door de wegenwerken en kom gerust eens mee vieren in de parochie met het grote warme hart. Tijdens de maand mei verwachten we je zeker op de Maria-tentoonstelling, de Mariahulde, of misschien gewoon even voor een kort moment van bezinning aan het kapelletje.

Zeker doen !!

                              Guido Hendrickx.



105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page